Husk insektblomsterne

En lille bøn: Husk bierne (og de øvrige insekter), når du bestiller frø til sommerblomster. Så gerne nogle flade og åbne som klassiske morgenfruer, stolte kavalerer eller margueritter og også gerne nogle grøftekantsblomster som kornblomster, digitalis og valmuer. Og husk gerne nogle, som åbner sig om natten.

Der er noget galt med vores insekter. De forsvinder i alarmerende fart, og det er bekymrende. Vi kan ikke undvære bierne og de andre bestøvende insekter. Jeg synes også, at de er voldtrælse at få i munden, når jeg løber aftentur ved mosen om sommeren, men hvis de pludselig ikke er der, har vi virkelig krise.

Hjælp vores insekter og lav lidt natur til dem – måske med et lille vildt bed eller med enkle sommerblomster som selskabsplanter. Jeg synes også, at de fyldte stokroser, frøkenhatte og tagetes er flotte, men insekterne kan ikke nå ned til midten. Vælg nogle enkle – og lad også gerne nogle af mælkebøtterne og kløverblomsterne stå i græsplænen.

Tak <3

2 meninger om “Husk insektblomsterne”

 1. Engelsk forskning viste for et par år siden, hvilke blomster bierne havde samlet nektar fra. Suveræn førsteplads gik til mælkebøtterne. Så vist har du ret..
  Men de er svære at ignorere, når de står med deres plade af en bladroset og indtil flere gule blomster, som i løbet af meget kort tid omdannes til hundredvis af frø. Man bliver helt invaderet af dem, hvis intet gøres.
  Vi kan alle gøre lidt for insekterne. Alle havens blomster skal ikke være ens. Hvis en bi-venlig plante tiltaler en, er det da bare med at få den ind, fx indianermynte og Sct Hansurt
  Diversitet er vigtig og haver som biotoper er yderst vigtige pga alle de monokulturer, der er i vort land.
  Der er ellers også mange uudnyttede striber rund om i landet, som kunne huse vilde blomsterenge.
  Bare tænk langs vejene, hvor man ofte ser en klippet græsplæne. Pænt og ordentligt, men ikke en myre kunne finde mad. Desuden skal sådan et stykke klippes én gang om året i stedet for 8.

 2. Anis isop, lavendler og salvie kan tilføjes til listen over gode insektblomster – og de er lette alle tre, hvis man synes, sommerblomster er vanskelige. Forhåbentlig får jeg digitalis i haven i år, og så vil jeg glæde mig over, at de også tiltrækker insekterne.

Lukket for kommentarer.