Forårsskrald

Det er blevet forrygende forår, og for en havenørd er det jubelsæson. Det ville have været nu, jeg spredte min dejlige kompost ud over bedene for at forbedre den hårdt stampede byggeplads-undergrund, som vi bor på her i Trekroner. Men hear me out: Roskilde Kommune har forlangt, at vi fjerner komposten nede fra baghaven og læhegnet. Det er åbenbart pludselig blevet politik over hele kommunen, og det falder tilfældigvis sammen med, at Roskilde har indført affaldssortering, så kommunen selv kan tjene penge på borgernes kompost. Pludselig er det meget vigtigt, at vi private ikke selv komposterer i fællesbunker, men smider det til kommunen.

Det ironiske er, at kommunen herude bruger skønhed og herlighedsværdi som argument. Vi må ikke have en kompostbunke i læhegnet, fordi det er grimt. Fordi læhegnet er et rekreativt område (!) Altså det læhegn, som er et uigennemtrængeligt krat af torne og brændenælder, hvor jeg har ryddet affald, invasive planter og lort i årevis, og hvor jeg på SYV ÅRS BEBOELSE her aldrig nogensinde har set en kommunal medarbejder. Læhegnet er aldrig blevet holdt, træerne aldrig blevet beskåret, området aldrig renset – og ingen kan få adgang uden kampuniform. Det område er pludselig blevet til et “fællesareal” som skal dyrkes for sin yndighed. Rend mig i Pedersen. Det her handler om penge og intet andet.

Min datter har lige samlet seks poser affald på en time i det forkrøblede krat.

Den dag, Roskilde Kommune letter sig og selv udfører dét arbejde, skal jeg nok anerkende det. Indtil da må jeg opfatte dem som en flok skrankepaver, som kun vil udstikke regler for reglernes skyld, som ønsker forhindre deres egne borgere i helt basal selvforsyning og arbejder for at ødelægge små lokale projekter for vilde bier og sommerfugle. Men så flytter jeg da bare komposten. Ikke tale om, at jeg opgiver min dyrbare kompost. Jeg bruger den bare i sommerhuset.

Og jeg holder naturligvis øjeblikkeligt op med at rydde op dernede.

PS: Hvis du tilfældigvis også skal bruge kompostorm i altanportioner, kan du købe dem hos www.ormeposten.dk . Så får du på tre måneder fin kompost ud af dit køkkenaffald i stedet for at spilde det på Roskilde Komm.. *host* smide det ud.

Her tænker du på “Forårsskrald”

  1. Mageløst tydeligt statement! Så kan Roskilde kommune da ikke undgå at få røde ører 😀
    Vær klar til et interview i Lorry!
    Jeg har jo set bemeldte læhegn og noteret mig kvaliteterne, og jeg giver dig helt ret.
    De burde i stedet være glade for en lokal ildsjæl og ikke lægge bureaukratiske regler op for at forhindre en smuk og bæredygtig udvikling.

Lukket for kommentarer.